pil pil
Ellef Sjursen Baustad
(ca 1560-ca 1627)
Helga Olsdatter
Sjur Ellefsen Topnes
(1622/1630-etter 1683)
Marta Topnes
Ellef Sjursen Sørvåg
(ca 1636-etter 1701)

 

Familiekoblinger
Foreldre:
1. Sjur Ellefsen Topnes & Marta Topnes
2. Sjur Gunnarsen Evje

Ektefeller/Barn:
Ukjent

Ellef Sjursen Sørvåg

  • Født: ca 1636, Hinderå sogn (Nedstrand)
  • Ekteskap: Ukjent
  • Død: etter 1701, Sørvåg, Tysvær (Avaldsnes)

punktmerke   Et annet navn for Ellef var Ellef Siversen Evje.

bilde

punktmerke  

Ellef Sjursen på Evje i Tysvær sogn var trolig den samme som senere bodde på Sørvåg i Avaldsnes sogn. Mye taler for at han var sønn til Sjur Ellefsen på Topnes i Nedstrand, bl.a. det at Ellef var født i Nedstrand (Hindrå sogn). Aldersforskjellen mellom far og sønn er imidlertid for liten, om man skal stole på aldersoppgavene i manntallene, som ofte er meget unøyaktigere. Enten må faren være eldre, eller Ellef yngre enn det manntallene sier.
Bbok Tysvær-2 s.128 sier at Ellef Sjursen/Siversen på Evje kanskje var sønn til Sivert Gundersen, som hadde bodd på Evje tidligere. I så fall kan ikke Ellef på Evje og Ellef på Sørvåg være samme person, siden den sistnevnte skal være født i Nedstrand.

Ellef (på Sørvåg) var nok gift minst to ganger, men vi kjenner ikke til hvem konene hans var.

bilde

punktmerke  Hendelser

• Han hadde bruk B på Evje, Tysvær-2 fra før 1664. Han kan ha bodd her til i 1680-årene, da bbok Avaldsnes-2 mener han kom til Sørvåg. Det eneste som førstyrrer denne teorien, er at sønnen Sjur på Torland i Bokn i 1707 sies å være født i Avaldsnes sogn ca 1665, men det kan være feilskrevet fordi faren bodde i Avaldsnes sogn i 1707.
Eilivs datter Karen overtok bruk B på Evje i 1697.

• Han finnes i folketellingen i 1664 på Evje, Tysvær-2. Eilluff Siffuersen, 28 år, er den ene av to brukere på Effuie.

• Han er nevnt på Sørvåg, Tysvær (Avaldsnes) som oppsitter (Ao-3). Bbok Avaldsnes-2 sier at han trolig bodde som folgemann hos sin sønn Kristoffer på Sørvåg bnr 1. Sønnen Kristoffer overtok på Sørvåg i 1697, samtidig med at datteren Karen overtok på Evje.
Hvis det er riktig at sønnen Helge ble født på Sørvåg ca 1690, slik det oppgis i manntallet 1707, kan faren ha kommet hit før 1690, trolig med en ny kone, siden aldersforskjellen mellom Helge og søsknene er så stor.

• Han finnes i folketellingen i 1701 på Sørvåg, Tysvær (Avaldsnes). Ellef er ført som en av de tre brukerne på Sør Waag, 90 (!) år gammel. Sønnen Christopher er en av de andre brukerne.

• Han finnes i Sjømilitært manntall den 28 jan 1707 på Sørvåg, Tysvær (Avaldsnes). Han er ført som husmann Elef Siversen, 70 år, født i Nedstrand (Hinderaae sogn). Han er ført med sønnene Christopher, som bor på Sørvåg, Siver, som bor på Torland i Bucken sogn, og Helge, som bor hjemme..


bilde

Ellef giftet seg med.


bilde

Hjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 23 sep 2017 med Legacy 7.5 fra Millennia