Tore Ivarsen Tjentland
(-etter 1603)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
1. Nn Eivindsdatter (Ingeborg?)
2. Ragnhild Knutsdatter

Tore Ivarsen Tjentland

  • Ekteskap (1): Nn Eivindsdatter (Ingeborg?)
  • Ekteskap (2): Ragnhild Knutsdatter
  • Død: etter 1603, Tjentland, Årdal i Ryfylke
bilde

punktmerke  

*Tore er omtalt i perioden 1563-1603. Om faren hans bodde på Tjentland, vet man ikke, men det er rimelig å tro at Tore var fra Valheim og at han arvet jord der, som sønnen Ivar senere overtok. Han betalte 1 daler i sølv i kirkeskatt i 1563. I 1602 betalte han en så betydelig skatt at det det må være klart at han var eier av stort jordegods.
Han var med å forsegle hyllingsfullmakten til utsendingene til kongehyllingen i Oslo i 1591, og hadde bokstavene T.I. i seglet.
Jåthun mener i Ætt og Heim 1964 at Tore Ivarsen trolig var gift to ganger, først med en Eivindsdatter Askvik og at faren Eivind Askvik var født etter 1522 og død før 1563, og etterpå med Ragnhild (Knutsdatter) fra Sedberg. Om han hadde barn med begge konene er usikkert, men Ragnhild var i alle fall mor til de fleste (side 58). (Se Ætt og Heim 1964, side 54-74)
Bbok Årdal bygger på Jåthuns antakelser og sier at de barna som var født etter 1563, hadde Ragnhild som mor. Men de fleste barnas fødselsår er jo også høyst usikre(!).
I Ætt og Heim 1997 s.40 stiller Eldar Myhre seg tvilende til Jåthuns begrunnelse for Tore Ivarsens ekteskap med en datter til Eivind Askvik.
På denne bakgrunn er alle barna hans her ført med Ragnhild Knutsdatter som mor.


bilde

Tore giftet seg med Nn Eivindsdatter (Ingeborg?), datter av Eivind Pedersen Askvik og Ukjent. (Nn Eivindsdatter (Ingeborg?) ble født i Askvik, Jelsa, Suldal og døde på Tjentland, Årdal i Ryfylke.)


bilde

Tore giftet seg deretter med Ragnhild Knutsdatter, datter av Knut Nn og Nn Reidarsdatter. (Ragnhild Knutsdatter ble født på Sedberg østre, Årdal i Ryfylke og døde i 1617-1623 på Tjentland, Årdal i Ryfylke.)


bilde

Hjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 23 sep 2017 med Legacy 7.5 fra Millennia