Østen Bokn

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
Ukjent

Østen Bokn

  • Ekteskap: Ukjent
  • Død: Bokn store (ytre), Fister, Finnøy
bilde

punktmerke  

*Nils og Østen var oppsittere på Ytre (Store) Bokn rundt 1520, og de drev sannsynligvis gården sammen.
Østen var en velstående mann med en formue på omkring 240 mark, mens Nils i 1521 bare ble verdsatt til snaue 17 mark. Dette kan tolkes slik at Østen var hovedpersonen og Nils kan hende sønnen hans. Østen betalte en del av skatten sin i 1521 med tre alen "deventer" (tøy fra byen Deventer i Nederland). Det kan ha vært tøy han hadde kjøpt eller byttet til seg i Stavanger, men han kan også ha fått det direkte fra et av de nederlanske skutene som kom til Ryfylke etter tømmer. Han må i alle tilfeller ha hatt overskudd på gårdsdriften og brukt det til å sikre seg og kona si finere tøy enn det vadmålet de laget selv på gården. Det var ikke så mange i Ryfylke som kunne måle seg med Østen på Bokn i rikdom.

bilde

punktmerke  Hendelser

• Han bodde som bonde i 1521 på Bokn store (ytre), Fister, Finnøy. Han er nevnt der sammen med Nils, som trolig var sønnen hans.
Store og Litle Bokn ble trolig drevet som én gård i Østens tid. Litle Bokn kan ha blitt fraskilt etter hans død. Sønnen Nils fortsatte da på Store Bokn. En annen sønn kan ha overtatt Litle Bokn. (Bbok Finnøy-3 s.388-89)


bilde

Østen giftet seg med.


bilde

Hjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 23 sep 2017 med Legacy 7.5 fra Millennia