fogd Torbjørn Olsen Nes

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
Kristina Kristoffersdatter Tronds

fogd Torbjørn Olsen Nes

  • Ekteskap: Kristina Kristoffersdatter Tronds

punktmerke   Et annet navn for Torbjørn var Torbjørn Olavsson Nes.

bilde

punktmerke  

Han var fogd i Sunnhordland.
Han hadde Nordtuen (Nordtun) på Nes i Kvinnherad som adelig setegård.
Noen har ment at det var Torbjørn Olsen/Olavsen Sandven som var gift med Kristina Kristoffersdatter Rustung (foreldre Kristoffer Trondsen Seim og Karen Knutsdatter Schanke (Ættarboka for Kvam).
Men i forordet til "Sunnhordland-slekter" står det at dette må være feil. Torbjørn Sandven var gift med Kirstine Pedersdatter, datter til Peder Nilssen på Torsnes. Kristina Kristoffersdatter Tronds var gift med en annen Torbjørn Olavsen, men han var fut.
Også Berge Velde mener at det finnes bevis på at Torbjørn på Sandven var gift med en datter av Peder Nilssen.

bilde

punktmerke  Hendelser

• Han er nevnt den 6 jun 1578 i et brev fra Kongen til Vincentz Juel. Der femgår det at svogrene Erik Orm (g.m. Magdalena Tronds) og Jon Haard (g.m. Else Tronds) tidligere hadde kausjonert for en svoger ved navn Torben Olssen som var fogd i Sunnhordland, for "en stoer summa" penger han var skyldig i regnskapet. De hadde derfor pantsatt en del jordegods til Vincentz Juel i forbindelse med kausjonen. Nå var svogeren (fogden) "bortrømt" og de satt igjen med kausjonsansvaret.

• Han er nevnt den 18 sep 1578 i skiftebrevet etter admiral Kristoffer Tronden.


bilde

Torbjørn giftet seg med Kristina Kristoffersdatter Tronds, datter av admiral Kristoffer Trondsen Seim og Karen Knutsdatter Schanke. (Kristina Kristoffersdatter Tronds ble født antatt ca 1537 og døde etter 1597.)


bilde

Hjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 23 sep 2017 med Legacy 7.5 fra Millennia