Audun Rolfsen Semeleng ?
lagmann Jogrim Audunsen Semeleng

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
Ukjent

lagmann Jogrim Audunsen Semeleng

  • Ekteskap: Ukjent
bilde

punktmerke  

Jogrim Audunson var trolig sønn av Audun Rolfson på Semeleng i Valdres og en ukjent mor. Jogrim var gift, men kona er ukjent. De hadde datteren Magnhild Jogrimsdatter

Velde skriver at Fartegn Filippusson nevnes i et brev fra 1424 sammen med Jogrim Audunson, som var far til hans kone, Magnhild Jogrimsdatter. Jogrim er i dette brevet nevnt sammen med Audun Rolfson, som Velde antar er hans far.

Løberg stiller spørsmålstegn ved dette, og tviler også på at Fartegn kan ha bodd på Semeleng. Brevet er utstedt på gården Semeleng, og Fartegn må være gift til gården med Magnhild Jogrimsdatter.

Jogrim Audunson er nevnt flere ganger i gamle brev. Han må også ha vært lagmann og nevnes som sådan i et brev. Semeleng var en storgård, som denne ætta synes å ha bodd på i lange tider (Velde s. 242). Audun Gyrdson og Audun Guttormson som nevnes i et brev fra Semeleng i 1324, har vel tilhørt slekten. En av dem er antagelig farfar til Audun Rolfson, skriver Velde.

Kilder:
Berge Velde: Slektene Velde og Espeland og inngiftede slekter. 1957
Lars Løberg: Jogrim Audunsons slekt. Vestoppland slektshistorielags tidsskrift nr. 4/1998, s. 261-264
Odd Handagård: Våre felles slektshistorie

I Norsk Slekthistorisk Tidsskrift 1994 side 177 står det at Jogrim Audunsen er lagmann i Bergen. Han er nevnt seks ganger i perioden 1422-1437 og er nevnt som lagmann 1431. Han var kanskje gift med en datter til Nisse Magnusson. Det er også usikkert om han er sønn til Audun Rolvsson, som også opptrer i Semelengbrevet
av 1424, og dessuten i ni andre brev fra samme periode.


bilde

Jogrim giftet seg med.


bilde

Hjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 23 sep 2017 med Legacy 7.5 fra Millennia