predikant og forfatter Johan Adolf Bjerkreim
(1887-1963)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
Teodora Helene Nilsen

predikant og forfatter Johan Adolf Bjerkreim

  • Født: 20 okt 1887, Tengesdal, Bjerkreim
  • Ekteskap: Teodora Helene Nilsen
  • Død: 1963 76 år gammel
bilde

punktmerke  

Fra Wikipedia:
Knapt 20 år gammel begynte han å reise litt som predikant for Kinamisjonsforbundet. Han gikk så på Framnes ungdomsskole i Nordheimsund et år før han fortsatte å reise som predikant fra 1908 til 1916. Som predikant opplevde han å få stå i store vekkelser, blant annet på Karmøy, hvor han etter hvert bosatte seg. I denne tiden hadde han også et opphold i USA, noe som ga ham en rekke nye impulser. Fra 1916 reiste han som predikant uten å være tilknyttet noen organisasjon.
Samme år ble han også medutgiver av bladet Evangelisten i Kristiansand, da han erstattet Johannes Daasvand, som tidligere hadde vært en av utgiverne, men som det året trakk seg fra ansvaret.
Bjerkreim hadde etter hvert fått et navn som forfatter av kristne tekster. Allerede i 1908 hadde han skrevet teksten til sangen "Tak meg, min Jesus, åleine med deg", en sang som fremdeles er mye brukt og har sin plass i Sangboken.
I 1909 kom det første hefte av det som etter hvert skulle bli en rik produksjon av bøker. I de nærmere 40 år han var medutgiver av Evangelisten, skrev han til de aller fleste nummer av bladet, ofte i form av serier som siden ble gitt ut som bøker. Hans bøker er kommet ut i flere opplag, mange også etter hans død.
Bjerkreim var ikke redd for å stille spørsmål ved etablerte sannheter og skrev både om spørsmålet "Sabbat eller Søndag" og "Lærer Bibelen Gjenfødelse i Dåpen?".


bilde

Johan giftet seg med Teodora Helene Nilsen, datter av Adolf Julius Nilsen Åkra og Maren Kristine Bredvik. (Teodora Helene Nilsen ble født den 22 nov 1896 på Åkra i Åkra.)


bilde

Hjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 23 sep 2017 med Legacy 7.5 fra Millennia