Laurits Danielsen Tjentland
(ca 1596-)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
1. Kone-nr-1

2. Guri Ivarsdatter Jørpeland

Laurits Danielsen Tjentland

  • Født: ca 1596, Årdal i Ryfylke
  • Ekteskap (1): Kone-nr-1
  • Ekteskap (2): Guri Ivarsdatter Jørpeland ca 1640

punktmerke   Et annet navn for Laurits var Lars Danielsen Tjentland.

bilde

punktmerke  

Han kom til Tjentland og overtok gården da han giftet seg med enken der, Guri Ivarsdtr. Han er nevnt som stefar til Ivar Ivarsen, Guris sønn, som overtok gården etter stefaren da han ble voksen nok. Det er imidlertid tvilsomt om Guri kan ha vært mor til de tre barna hans som er kjent og som synes å være født før Guri ble enke for første gang. Laurits må således ha vært gift og fått barna Daniel, Åsa og Anna før han kom til Tjentland. Men siden det er kjent to Daniel Lauritsen med forskjellig alder, kan Guri og Lauritz også ha fått en Daniel ca 1640-45, før hun ble for gammel til å få barn.
Det er ikke kjent hvor lenge Laurits levde, men han døde trolig på Tjentland, der Guri så giftet seg for tredje gang med Anders Andersen.

bilde

punktmerke  Hendelser

• Han bodde som gårdbruker fra ca 1640 på Tjentland, Årdal i Ryfylke. Han overtok ta han giftet seg med enken der, Han hadde med seg tre halvvoksne barn. Det er ikke kjent hvor han bodde før han giftet seg til Tjentland, men han skal være født i Årdal.


bilde

Laurits giftet seg med Kone-nr-1.


bilde

Laurits giftet seg deretter med Guri Ivarsdatter Jørpeland, datter av Ivar Kristoffersen, Jørpeland og Navn-ukjent (Olsdatter?, ca 1640. (Guri Ivarsdatter Jørpeland ble født ca 1603 på Jørpeland, Strand og døde etter 1671.)


bilde

Hjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 23 sep 2017 med Legacy 7.5 fra Millennia