pil pil pil pil
Anders Matsen Ænes
(1560-)
Elsebe Mogensdatter
(ca 1582-1620)
lensmann Sjur Olsen Øyerhavn
(ca 1564-ca 1651)
Guro Gotskalksdatter
(ca 1570-)
Heine Andersen Øyre
(-ca 1650)
Guro Sjursdatter
(ca 1605-ca 1669)
Malena Heinesdatter
(ca 1620-ca 1697)

 

Familiekoblinger

Ektefeller/Barn:
Didrik Ivarsen Handagard

Malena Heinesdatter

  • Født: ca 1620, Øyre, Ænes, Kvinnherad
  • Ekteskap: Didrik Ivarsen Handagard
  • Død: ca 1697, Handagard, Jondal, Hordaland i en alder av omkring 77 år

punktmerke   Andre navn for Malena var Magdalena Heinesdatter og Magdela Heinesdatter.

bilde

punktmerke  

Hun må, som sin mann, også ha vært noe av en selvrådig kvinne. I 1689 stevnet hun - etter å ha blitt enke - lensmann Johannes Larsson i Vik, fordi han hadde tatt mer av henne i landskyld enn han med rette tilkom. Hun forklarte at hun skyldte ham leie for den jorda som hun bodde på og han eide. Denne landskylda hadde hun imidlertid levert til Johan Galtung, da hun ikke visste bedre enn at det var han som var den rette jordeier. Johannes i Vik forklarte at han hadde inngått forlik med hennes svigersønn, Berge Brattabø, men dette forliket mente Malene at hun ikke var bundet av. De ble så forlikt om at Johannes i Vik skulle komme med sine krav i skiftet, som skulle holdes etter hennes salige mann.
Samme år ble Malene Heinesdatter Handagard stevnet av Johan Galtung for 2 tylfter tømmer, som hun hos fogden hadde tatt arrest i, men som Johan Galtung var eier av og hadde transportert til Johannes i Vik. På hennes vegne møtte sønnen Torbjørn Bakke. Han sa at moren eide 1 tylft tømmer, resten tilkom hennes barn, ettersom det var hugget før hennes salige manns død. Johannes Galtung forklarte at han eide gården, og at han hadde betalt den mannen som hugget tømmeret. Han henviste for øvrig til skifteregistreringen etter Didrik Handagard og at tømmeret var nevnt der. Ved nærmere undersøkelse viste det seg at tømmeret ikke var nevnt i registreringen, og Johan Galtung ble derfor tilkjent tømmeret. (VFS s.80)


bilde

Malena giftet seg med Didrik Ivarsen Handagard, sønn av Ivar Jørgensen Litlelinga og Brita Brynjelsdatter. (Didrik Ivarsen Handagard ble født ca 1607 på Linga litle (Litlelinga), Strandebarm, Hordaland og døde i 1687 på Handagard, Jondal, Hordaland.)


bilde

Hjem | Innholdsfortegnelse | Etternavn | Navneliste

Disse sidene ble laget 23 sep 2017 med Legacy 7.5 fra Millennia